18 de març del 2013

Solsonines actives, un acte per promoure l'envelliment actiu entre les dones

El proper 23 de març a les 8 del vespre el Teatre Comarcal de Solsona acollirà l'acte SOLSONINES ACTIVES que clourà els actes d'enguany de commemoració del Dia Internacional de les Dones 2013. Aprofitant el ressò de la campanya "Tracta'm bé" s'ha volgut apostar per donar valor a l'envelliment actiu ja que és una de les principals línies de prevenció de maltractaments a la gent gran.

SOLSONINES ACTIVES consta de dos actes; en primer lloc la projecció del curtmetratge "Luisa no está en casa" dirigit per Celia Rico  i guanyador del Premi Gaudí 2013 en la seva categoria i, en segon lloc la taula rodona "Solsonines actives" que pretén trencar estereotips al voltant de les dones i l'envelliment, donant visibilitat a dones que participen d'una manera activa en el món associatiu, lúdic o esportiu de la comarca. Hi participaran les solsonines Mercè Augé, Rosa Vilar, Teresa Corominas i Conxita Montaner. Moderarà la taula Imma Serra, conductora del programa Camins de Solsona FM.

"Luisa no está en casa"
Narra la història de la Luisa, la protagonista, a la qual se li ha espatllat la rentadora. El desastre inicial que suposarà per a la seva llar aquesta avaria s'acabarà convertint en la coartada perfecta per trencar amb la seva lenta quotidianitat. Però per al seu marit, l'absència de la rentadora implicarà una absència encara més important: la Luisa ja no és a casa complint amb la seva condició de mestressa de casa i esposa submisa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada