Amb la col·laboració del Grup de Teatre Lacetània es posa en marxa un grup de teatre en el marc de les activitats adreçades a la gent gran de Solsona
Fins ara nou persones, tot dones, s’han inscrit al primer grup de teatre de gent gran que impulsen la regidoria d’Acció Social i els Serveis Socials de Solsona. A partir d’aquesta tardor i fins a final de curs, aquest col·lectiu treballarà en la representació d’una obra en el marc de la campanya de prevenció del maltractament a les persones grans del Solsonès “Tracta’m bé”.
Aquesta és la principal novetat del curs d’activitats per a persones grans de Solsona que organitza l’Ajuntament amb la col·laboració del Consell de la Gent Gran. El Grup de Teatre Lacetània col·laborarà en aquesta iniciativa amb la coordinació de les classes i la teatralització dels relats que s’han difós aquest estiu durant la primera part de la campanya “Tracta’m bé” per donar a conèixer els diferents tipus de maltractaments de què poden ser víctimes les persones grans i els àmbits on es poden donar. L’actriu Esther Colell en serà la professora.
Hi manquen homes
La creació del grup de teatre ha estat una incògnita fins a l’últim moment, ja que depenia de l’interès que despertés la proposta. Amb nou persones ja se’n garanteix la seva viabilitat. No obstant això, les inscripcions al grup es mantenen obertes per tal que també s’hi afegeixin homes. Aquells que hi estiguin interessats poden adreçar-se a les dependències municipals dels Serveis Socials. Els dies i horaris d’assaig es concretaran més endavant, un cop tancat el grup, en funció de la disponibilitat de les persones inscrites.
Per mitjà d’aquest grup de teatre, la campanya de prevenció contra els maltractaments a la gent gran “convertirà en participants actius la pròpia població i potenciarà la difusió dels relats i de les diverses realitats que s’hi reflecteixen, de les quals molta gent encara ha de prendre consciència”, destaca la regidora d’Acció Social, Maria Tripiana.
“Gràcies a aquesta iniciativa reforçarem el missatge de la campanya, ja que no té el mateix efecte llegir una història que sentir-la i veure-la representada a través de les mateixes persones grans”, explica Tripiana. La regidora es mostra convençuda de l’estat d’opinió que han creat els relats entre la ciutadania i afirma que “han ajudat a millorar la convivència entre persones grans i cuidadors”. A més, el nou canal de difusió s’aconsegueix “per mitjà de persones que creuen en l’envelliment actiu”, la promoció del qual és “un dels objectius de la regidoria”.
Cal tenir present que el camp dels abusos que pateixen les persones d’edat avançada és un dels més erms en material de sensibilització per a la prevenció i la detecció, segons recorda Maribel Bella , tècnica responsable del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Solsonès. “D’aquí, també, l’interès de dur els relats damunt dels escenaris”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada