3 d’abril del 2013

Solsonines actives. Les vivències de quatre dones que posen vida als anys

D'esquerra a dreta; Mercè Augé, Imma Serra, Conxita Montaner , Teresa Corominas i Imma Serra
 

Ser dona i fer-se gran es pot viure de moltes maneres diferents. Des de la campanya “Tracta’m bé” sempre hem volgut insistir en la importància d’envellir d’una manera activa per tal de prevenir els maltractaments a la gent gran així com per gaudir d’aquesta etapa amb la màxima qualitat de vida.

És per això que dins els actes de commemoració del Dia Internacional de les Dones d’enguany es va organitzar l’acte “Solsonines actives” que es va celebrar el passat 23 de març al teatre comarcal de Solsona i on quatre solsonines van parlar sobre com viuen aquesta etapa de la seva vida.

La taula-rodona la va moderar Imma Serra, presentadora del programa de ràdio Camins de Solsona FM i hi participaren les solsonines: Mercè Augé, Conxita Montaner, Teresa Corominas i Rosa Vilar.

Totes van coincidir que durant tota la seva vida han estat dones inquietes i amb aficions i que al llarg dels anys les han anat vivint d’una manera o d’una altra en funció de les circumstàncies familiars i laborals. Actualment totes elles participen en múltiples activitats ja siguin lúdiques, esportives o formatives i que malgrat el pas dels anys han continuat cuidant el seu espai propi, les seves il·lusions.

Mercè Augé es va definir com una apassionada de la muntanya i dels viatges i recordava que de joveneta el fet de participar en l’escoltisme li va obrir un enorme ventall de possibilitats de sortir i conèixer gent nova.

Conxita Montaner per la seva banda va remarcar la seva participació en el Consell de la Gent Gran de Solsona que per a ella suposa un espai per estar al dia i per poder participar d’una manera activa en moltes activitats que s’organitzen com l’Aula d’Extensió Universitària o les Setmanes de la Gent Gran.

Rosa Vilar, en la seva intervenció va voler destacar la seva participació en l’Associació de persones afectades de fibromialgia i fatiga crònica i en la importància de sortir i mantenir-se actiu malgrat la malaltia. En el seu cas va explicar que fa teatre, ioga i tai-txi entre d’altres i que aquestes activitats l’ajuden a trobar-se millor.

Teresa Corominas es va definir com una dona inquieta i creativa que constantment pensa en nous projectes i en com dur-los a terme. A part de participar en la gestió del negoci familiar i en nombroses activitats és una gran viatgera i el seu somni pendent és poder fer la volta al món.

Per acabar l'acte els van demanar preguntar si tenien somnis pendents i què volien fer quan fossin grans i totes elles van coincidir en que per sobre de tot volien mantenir la qualitat de vida i la il·lusió per les petites coses. En la cloenda, Imma Serra va destacar que aquestes solsonines són un exemple de com posar vida als anys enlloc d’anys a la vida i que són un referent molt positiu per a d’altres dones.



1 comentari:

  1. Vaig assistir a aquest acte i em va agradar molt. Enhorabona a totes aquestes grans dones.

    ResponElimina