16 de novembre del 2012

La campanya Tracta'm bé busca la col•laboració del comerç per detectar situacions de risc en la gent gran

Es programen dues xerrades informatives els dies 27 i 29 d’aquest mes

La campanya de prevenció dels maltractaments a la gent gran impulsada per l’Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal, “Tracta’m bé”, fa una crida a la col·laboració del petit comerç per detectar situacions de risc. Els establiments que s’adhereixin a la campanya rebran un distintiu que es concep com una marca de valor.

La campanya crea el distintiu “Establiment amb tracte”, una marca que, per mitjà d’un adhesiu situat a la porta o en algun altre indret visible del local, indicarà que la persona que n’és propietària està conscienciada sobre la necessitat de prevenir aquest tipus de problemàtiques. Es demana als comerços que s’hi adhereixin que en cas d’observar alguna situació sospitosa contactin amb els serveis pertinents.  

Aquesta nova acció de la campanya “Tracta’m bé” parteix del plantejament que el comerç sempre ha estat un potent agent social, que crea dinàmiques molt properes i quotidianes amb la clientela. Des dels Serveis Socials Bàsics es va considerar interessant vincular-lo a aquest programa de prevenció, atès que un volum notable de persones que compren a les botigues de proximitat són gent gran.

En una carta enviada als comerços per demanar-los la col·laboració, la consellera comarcal de Benestar Social, M. Àngels Taribó, i la regidora d’Acció Social de Solsona, Maria Tripiana, precisen que “a vegades no es tracta de detectar un maltractament amb tot el significat de la paraula”, sinó que en ocasions els botiguers poden constatar “petites negligències, mals hàbits saludables, escassetat de recursos econòmics, pèrdues de memòria...”, en definitiva, situacions que “amb una detecció a temps poden tenir resposta”.

S’organitza una xerrada per als establiments que vulguin adherir-s’hi. Es pot escollir entre dues dates: el pròxim dimarts 27 de novembre a les quatre de la tarda, o bé el dijous 29 a dos quarts de nou del vespre. Aquestes sessions tenen una durada de mitja hora i es duran a terme a l’edifici de Cal Porrer (antic Museu del Ganivet), ubicat a la travessera de Sant Josep de Calassanç, 9. Per confirmar l’assistència cal trucar al 973483234 o enviar un correu electrònic a soniapallares@solsones.ddl.net o atenciodona@solsones.ddl.net.

La campanya “Tracta’m bé”, engegada a Solsona la primavera passada, es presentarà abans de final d’any a Sant Llorenç de Morunys. A partir del gener es preveu posar en marxa la iniciativa “Establiment amb tracte” entre el petit comerç de la Vall de Lord.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada